Purefun Group – Barnförbjuden och intressant notering

Alexander Hall

28 januari 2022

Det svenska bolaget Purefun Group, som säljer sexleksaker på webbutiken Vuxen.se, ska noteras på First North i februari. Men det är mer än bara affärsidén som kittlar. Bolaget både snabb tillväxt och en god lönsamhet.

En av landets främsta försäljare av sexlaksaker ska till börsen. Och vilken dag passar bättre som första handelsdag är 14 februari? Alla hjärtans dag är gissningsvis en av de tillfällen på året då försäljningen av dessa vuxenleksaker går som bäst.

Utöver sexleksaker så säljer bolaget även hundtillbehör på sidan Doggie.se. Vuxenlexakerna står dock för majoriteten av omsättningen. Själva webbutiken Vuxen.se drivs av Purefun Commerce AB som är ett av tre dotterbolag till Purefun Group AB.

Egen lagerfastighet och fabrik i Sverige

Purefun äger sin egna lagerfastighet på ca 5 500 kvm, som de själva förväntar att skriva upp med ca 30 miljoner under 2022. De innehar också en egen fabrik i Kävlinge där de tillverkar massageoljor, glidmedel med mera. Snygg vertikal integrering!

Purefun Group hette innan 2020 Sex Tech Group AB, men har uppenbarligen valt att byta namn, troligen för att återspegla diversifieringen från enbart vuxenleksaker.

Omsättningen för Q3-2020 till Q2-2021 landade enligt prospektet på 142 mkr, med ett resultat på drygt 13 miljoner. Teckningskursen på 25 kr per aktie innebär en värdering på ca 250 miljoner. Senaste dag att teckna aktier är den 10 februari.

Hur tecknar jag aktier i Purefun Group?

  1. Bli kund hos Nordnet eller Avanza (om du inte redan är det)
  2. Logga in hos Nordnet/Avanza och svara på erbjudandet under ”händelser/erbjudanden”

Läs mer

Hur hjälpsam var denna artikel?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 8

Inga betyg ännu! Bli först med att sätta ett betyg ovan.


Om skribenten

Alexander Hall är utbildad företagsekonom och har drygt tio års erfarenhet av att investera på börsen.