Nordnet firar black friday med gratis courtage

Alexander Hall

25 november 2021

Black friday, som i år infaller den 26 november, är som bekant en av världens största dagar för handel och konsumtion i allmänhet. Mängder av butiker och e-handelsföretag lockar då som vanligt med kampanjer som ofta är årets mest generösa. Nordnet vi självklart inte vara sämre utan bjuder detta år på fritt courtage vid handel av amerikanska aktier.

Om du har tankar på att flytta om lite i aktieportföljen hos Nordnet, eller att slå till på amerikanska aktier så har du möjlighet att göra det helt utan kostnad imorgon. Under black friday, alltså fredagen den 26 november, så är courtage-kostnaden 0 kr hos Nordnet för aktier noterade i USA.

De som varit med ett tag minns kanske att Avanza körde en liknande kampanj under black friday 2017, som Nordnet nu väljer att ta efter.

2021 har varit ett vilt aktie-år på den amerikanska börsen. Dels har index och börsraketer som Tesla nått nya höjder, samt förstås den makalösa GameStop-rusningen i januari i år.

Erbjudandet gäller orders som avslutas under fredagen. Du kan alltså inte lägga stop loss-orders eller liknande för framtiden utan courtage, om de inte aktiveras under black friday. Värt att notera är att de amerikanska börserna kör halvdag denna fredag på grund av högtiden Thanksgiving. De amerikanska börsernas öppettider är därför 15:30-19:00 svensk tid.

Mer läsning

Hur hjälpsam var denna artikel?

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga betyg ännu! Bli först med att sätta ett betyg ovan.


Om skribenten

Alexander Hall är utbildad företagsekonom och har drygt tio års erfarenhet av att investera på börsen.